În secolul nostru, SECURITATEA devine axul central pe care se fundamentează dezvoltarea economică şi, în consecinţă, bunăstarea socială. Astăzi, securitatea este un produs de consum, cu o piaţă proprie şi standarde de calitate specifice.

La ora actuală, securitatea naţiunii este un concept definit prin lentilele deformatoare ale ideologiilor, mai mult sau mai puţin expirate, prezente în spaţiul politico-militar. Statul este principalul gestionar al securităţii naţiunii şi, deci, gradul său de implicare în mediul social este definitoriu din perspectiva securităţii.

Inca de la înfiinţare, ARSS si-a propus si cred ca am si reusit acest lucru, sa devina, un furnizor de resurse şi informaţii pentru profesioniştii din domeniul securităţii private şi pentru publicul larg.

Ne-am marit considerabil numarul de membrii si am captat atentia unui numar si mai mare de persoane, mai mult sau mai putin implicate in activitatile de securitate privata, ARSS reunind un numar important de specialişti din domeniul securitatii private din Romania si din domenii complementare acesteia.

O serie de activitati pe care ni le-am propus chiar de la prima sedinta de infiintare a asociatiei au fost deja realizate. Am reusit sa organizam, in parteneriat, primele programe de formare profesionala pentru profesiile de “proiectant sisteme de securitate” si “consultant de securitate”, specialisti din cadrul asociatiei punandu-si la dispozitie timpul, experienta, priceperea si competentele pentru acest lucru. Peste 150 de persoane au beneficiat de aceste programe de specializare, marea lor majoritate fiind membrii ai asociatiei noastre pentru care furnizorul de formare profesionala (Centrul de Afaceri Resita) a avut conditii speciale de organizare.

Suntem profesioniştii care prin munca desfăşurată reprezentam un valoros furnizor de soluţii pentru rolul tot mai activ al industriei de securitate privată în societatea contemporană, precum şi pentru elaborarea şi menţinerea de standarde profesionale ridicate în cadrul industriei si oferim cea mai bună combinaţie dintre oameni, tehnologie şi informaţii pentru a crea soluţia potrivită pentru orice nevoie de asigurare a securitatii persoanelor, bunurilor si informatiilor.

Un colectiv format din 12 persoane, membrii cu specializari diverse ai ARSS, lucreaza la realizarea primului “manual de securitate privata” din Romania, extrem de complex si de cuprinzator care, ne-am propus, va fi gata pana la 01 mai 2016.

Dorim sa aratam ca suntem o organizaţie profesională, care serveşte ca un furnizor de soluţii, analize şi expertize în domeniul securităţii private. Din punctul de vedere al unui important analist contemporan de securitate: “în lunga istorie militară a omenirii, armatele naţionale sînt doar o pauză de respiro, o mică paranteză, în tradiţia folosirii mercenarilor!”.
Serviciile de securitate private au dreptul să evolueze atît în domeniul privat cît şi în cel public.

Procesele de externalizare a serviciilor, impuse de UE, au determinat instituţiile publice, tot mai mult, să facă apel şi la firmele private de securitate, ca alternativă profitabilă sub raportul cost-eficienţă.
Toti cei care, inca nu v-ati hotarat, va invit sa veniti alaturi de noi.

Impreuna, putem!

Iordache Ion / Presedinte – Director Executiv ARSS